19.06.2024
Učenici Srednje Škole „Sveti Sava“ posetili BIMAL SUNCE

Učenici trećeg razreda Srednje škole „Sveti Sava“ iz Sombora, budući tehničari za zaštitu životne sredine i tehničari za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju, njih 42, posetili su u pratnji profesora Biljane Kolarić i Nemanje Martinovića, u sredu 19. juna 2024. godine fabriku BIMAL SUNCE u Somboru.

Poseta je organizovana u okviru stručne prakse koju škola organizuje svojim učenicima, te upoznavanja sa radom naše fabrike zbog budućeg opredeljenja za studiranje i zaposlenje.

Učenike je kroz krug fabrike proveo Nebojša Milovanović, šef pogona Prešaonica i ekstrakcija u uljari BIMAL SUNCE, objasnivši im proces proizvodnje gotovog proizvoda od prijema zrna do izlaska gotovog proizvoda u flaši.

Profesori i učenici su izrazili zahvalnost za priliku da saznaju kako funkcioniše jedna kompleksna fabrika, kao što je BIMAL SUNCE, a mi se nadamo da će upravo neko od njih svoju buduću poslovnu karijeru graditi u našoj poslovnoj BIMAL Grupi.

BIMAL SUNCE je moderna fabrika sa savremenom tehnologijom i proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda, sa proizvodnim kapacitetom od 130.000 tona.

U fabriku BIMAL SUNCE u Somboru, samo u periodu od 2020. do 2023. godine, naša poslovna grupa uložila je 8,5 miliona eura, a dugoročni plan ulaganja obuhvata investiciju od 20 miliona eura, dodatnu modernizaciju pogona i izgradnju novih logističkih kapaciteta.