O nama

BIMAL SUNCE

SUNCE – jestivo ulje za ukusan dan, donosi svetlost u vašu kuhinju i toplinu uživanja na vaše tanjire. Iz sunčane Vojvodine, iz Sombora, grada zelenih bođoša, dolazi nam visokokvalitetno suncokretovo ulje čija proizvodnja datira još iz sedamdesetih godina prošlog veka.

Tradicija naših polja, pretočena je u jestivo ulje SUNCE, u kojima je sačuvana sva blagodat suncokreta i njegovih prirodnih sastojaka. Kao obavezan sastojak u kuhinjama naših baka, SUNCE se prenosi iz generacije u generaciju, stvarajući ukusnu hranu i spajajući tradicionalnu kuhinju sa novim trendovima.
Fabrika ulja i biljnih masti, osnovana je 1972. godine kao OOUR „INUS“. Usled izmene u načinu poslovanja i organizovanosti, fabrika u avgustu 1991. godine postaje deoničarsko društvo „SUNCE“. Od novembra 2019. godine BIMAL SUNCE je deo regionalne BIMAL Grupe i predstavlja modernu fabriku sa savremenom tehnologijom i proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda.
Naša kvalitetna, domaća sirovina, istinska posvećenost proizvodu i zahtevima proizvođača, kao i briga o zaposlenima, čini da se somborska fabrika i jestivo ulje SUNCE ističu po visoko postavljenim standardima i ciljevima koje zajedno ostvarujemo. Proizvoditi jestivo ulja za nas znači doneti blago naših suncokretovih polja u vaše ruke.
Fabrika BIMAL SUNCE je standardizovana u skladu sa ISO 9001:2015 i IFS standardima čime garantuje kvalitet i bezbednost svojih proizvoda.

BIMAL Grupa

Fabrika BIMAL SUNCE deo je BIMAL Grupe čije se sedište nalazi u Brčkom, u Bosni i Hercegovini. BIMAL Grupa je regionalni lider u preradi uljarica i žitarica čije poslovanje obuhvata obradu, proizvodnju, trgovinu, skladištenje i usluge biznis parka.
Pored fabrike BIMAL SUNCE, u okviru BIMAL Grupe posluju i fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL u Brčkom, zatim kompanije BIMAL Trading i BIMAL Invest u Beogradu, BIMAL Agri u Bečeju, te servisna kompanija ŽITOPROMET u Brčkom.
Proizvodi BIMAL Grupe su vrhunskog kvaliteta i nalaze se na tržištima širom sveta, a jestiva ulja iz semena suncokreta, uljane repice i soje, kao i proteinske sačme, lecitini i masne kiseline generišu snagu i prepoznatljivost poslovne grupe.